Påskmat

Inte bara ägg på påskbordet

Om mästerkocken Helena Appelqvist får bestämma så ska det vara asiatiska smaker i påsk. Ett bra komplement till sill, lax och Jansson.

Vad måste det finnas på ditt påskbord? Kommentera här:

Varför inte satsa på lite andra smaker på påskbordet i år. Helena Appelqvist tipsar om att blanda in asiatiska smaker i den traditionella påskmaten. I morgonprogrammet bjöd hon på asiatisk lax och vårrullar med goda dippsåser till.

Vårrullar
Strimmla morot, salladslök gurka och isbergssallad
Koka glasnudlar
Lägga grönsakerna och glasnudlarna tillsammans med lite gravad lax på ett fuktat risblad. (Finns på asiatiska hyllan i affären)
Vik in ändarna och rulla ihop till en vårrulle. Dippa i den asiatiska såsen

Asiatisk sås till vårrullar

1 lime
3 msk fisksås
1 msk socker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 tsk risvinäger
1/2 hackad chilifrukt

Blanda all i en skål och doppa vårrullarna