Pressmeddelande 2014-04-22

Ebbot Lundberg möter Sveriges Radios Symfoniorkester

Den kultförklarade, egensinnige och samtidigt folkkäre Ebbot Lundberg gästar Berwaldhallen den 4 och 5 september. Det blir ett möte mellan en av landets mäktigaste röster och Sveriges Radios Symfoniorkester, dirigerat av Hans Ek.

- Jag ser mycket fram emot att få framföra nya och gamla låtar tillsammans med Hans Ek i Berwaldhallens sköna lokal. Inte nödvändigtvis mindre dramatiskt men på ett kärnfullt och vackert sätt inlinda diverse kompositioner med nya idéer och arrangemang, säger Ebbot Lundberg.

Om Ebbot Lundberg
En särpräglad kaftanklädd man som valde mellan att bli musiker eller spökskrivare. Ebbot Lundberg började i bandet Union Carbide Productions på 1980-talet. Som frontfigur för The Soundtrack of Our Lives, ett av Sveriges flitigaste turnéband, lade han världen för sina fötter. Under sjutton år släppte bandet åtta album, turnerade världen över och hade stora hits som ”Instant Repeater 99” och ”Sister Surround”. De har agerat husband på Polarprisgalan, spelat med bland andra Rolling Stones och Oasis och blivit nominerade till en amerikansk Grammy. År 2013 var han en av deltagarna i TV4:s ”Så mycket bättre”.

I Ebbots konstnärskap finns en stor frihet och öppenhet för olika samarbeten och musikaliska uttryck. Som soloartist har han släppt ”The Homo Erectus EP” samt en rad singlar och det 45 minuter långa experimentella stycket ”There´s  Only  One Of Us Here”. Smeknamnet  Ebbot kom till på en fest där alla talade baklänges.

Om Svenska stjärnor
Samarbetet är en del av Berwaldhallens konsertserie Svenska stjärnor där svenska populärmusikartister möter Sveriges Radios Symfoniorkester i nyskapande crossover-konserter. Detta har lett till många spännande konserter genom åren med artister som Peter Jöback, Ola Salo, Lena Philipsson, Sarah Dawn Finer, Tommy Körberg, Veronica Maggio, Ane Brun, Carola, Petter, Jenny Wilson och Sven-Bertil Taube.

Konsertfakta Svenska stjärnor: Ebbot Lundberg
Torsdag 4 september kl. 18.00
Fredag 5 september kl. 19.30
Berwaldhallen
Sveriges Radios Symfoniorkester
Hans Ek, dirigent

Pressbilder Ebbot Lundberg
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3249117_1999_1333.jpg
Foto: Stina Gullander

http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3235721_2000_2000.jpg Foto: United Stage

 

För pressinformation om Ebbot
Pontus Sillrén, United Stage
pontus@unitedstage.se
070-298 00 62

För information om konserten
Gerd Björnung, Programchef Evenemang
gerd.bjornung@sverigesradio.se
08-784 51 56

För biljetter och biljettinformation
www.berwaldhallen.se
biljettkontoret.berwaldhallen@sverigesradio.se
08-784 18 00