Polisen har slagit till mot fildelningssajten Dreamfilm

1:23 min

Polisen i Blekinge har slagit till mot fildelningssajten Dreamfilm.nu som spridit upphovsrättskyddade filmer innan de kommit ut till försäljning och uthyrning.

– Personen som vi misstänker ligger bakom den här tjänsten har medgett att han har gjort det, men menar att det inte skulle vara straffbart att bara tillhanda hålla själva sajten. Han tycker inte att han kan ansvara för hur personerna som använder sajten sedan delar på film, säger åklagaren Henrik Rasmusson.

Dreamfilm kan beskrivas som en minivariant med samma typ av teknik som fildelningsajten The pirate bay. Rättighetsalliansen som förut hette Antipiratbyrån ligger bakom anmälan som omfattar 25 filmtitlar som misstänks ha fildelats via Dreamfilm.nu.

Om den här sajten har kopplingar till den populära streamingpiratsajten Dreamfilm.se vill inte åklagaren kommentera i nuläget. Tre av filmerna är så kallade pre-realeser som handlar om film som inte kommit ut till uthyrning eller försäljning än.

Hur vanligt är sådana här tillslag mot sajter?

– Det är väl inte lika vanligt som mot enskilda personer, men sedan den här gruppen åklagare bildade började titta på sådana här fall har vi iallafall gjort tillslag mot en handfull sådana här sajter, säger Henrik Rasmusson.