Örebro-Åtvidaberg 3-2

Holmberg segerorganisatör mot Åtvidaberg

2:03 min

Örebro bjöd hemmapubliken på en halvlek av fredagsmys när Åtvidaberg besegrades med 3-2. Matchhjälte blev Karl Holmberg med två mål och en riktigt läcker passning.

Radiosportens Mats Dahlberg valde lagens lirare:
Örebro:
Åtvidaberg:

Den allsvenska fotbollsmatchen bestod av två helt olika halvlekar. Hemmalaget tog omgående tag i taktpinnen och i den åttonde minuten kom 1-0-målet. Ahmed Yasin, som vanligt farlig till höger i anfallet, hittade Karl Holmberg i straffområdet. 21-åringen avslutade med ett distinkt direktskott.

– Första hörnet hade jag tänkt mig sedan länge. Jag fick på en bra träff och det var en jättebra av Ahmed in och vi har tränat mycket på det, så det var skönt att den satt, säger målskyttetn Karl Holmberg.

Efter en dryg halvtimme fick hemmapubliken jubla igen. Ett fint anfall avslutades med en nick från 1-0-skytten Holmberg. Avslutet såg inte otagbart ut, men det räckte för 2-0.

– Jag tycker han borde tagit den. Den är mitt på, men den slinker in mellan armen och marken, analyserar Holmberg.

ÖSK hade i det närmaste total kontroll över vad som hände på planen i den första halvleken. Gästande Åtvidaberg såg paralyserat ut.

Vi blev väldigt passiva, vi hade väldigt lite aggressivitet och vi blev bortsprungna både med och utan boll, säger Åtvidabergs Kristian Bergström.

Tre minuter före paus hittade halvlekens förgrundsfigur Karl Holmberg fram till Daniel Gustavsson med en läcker passning. Vänsteryttern avslutade iskallt, i fritt läge, till 3-0.

Efter paus kom ÅFF ut som ett nytt lag. I den 47:e minuten reducerade John Owoeri till 3-1 och en stund senare slog samme man till igen. Daniel Sjölund hittade Owoeri med en fin passning, som den kvicke anfallaren avslutade distinkt på halvvolley. Men närmare än så kom inte Åtvidaberg.

– Det är inget som har påverkat oss på planen, så det kan vi inte skylla på idag, säger Bergström om strulet med Abubakaris arbetstillstånd.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se