FOTBOLL

Mållöst för QBIK mot kämpastarkt Halmia

1:49 min

QBIK och Halmia spelade 0-0 i en match som inte kom upp i några högre höjder om man ska bedöma underhållningsvärdet. Hemmalaget började bäst men gästerna från Halmstad krigade hela matchen och kunde se till att det blev delad pott. Lagkaptenen i QBIK, Mia Skoglund, var missnöjd med inställningen i laget.

Redan i upptakten av matchen fick man intrycket att QBIK var det klart bättre laget. Det kändes som om det var en tidsfråga innan första målet skulle komma. Det kom inte alls under de 90 minuter som spelades.

Varför blev det så? Det finns säkert lika många förklaringar som det fanns åskådare på Tingvalla men QBIK var kanske inte beredda att ta på blåstället för att kämpa ner Halmia.

Halmia å sin sida kände ju att ju längre matchen led desto mer ökade deras chanser att ta sin första poäng i Elitettan, nykomlingar som de är. Detta gav dem ännu fler krafter att använda för att förhindra hemmamål.

Nästa gång QBIK spelar på Tingvalla är det de nuvarande serieledarna Hammarby som står för motståndet och då måste blåställen på för att det ska bli poäng.

Ola Carlsson
SR Värmland