Larmas det för mycket?

Chips kan ge dig cancer, du kan dö av vatten och nio av tio frukter i en vanlig fruktkorg innehåller rester av bekämpningsmedel.

Tycker du att det rapporteras för mycket om matlarm?

Att "Chipsen kan ge dig cancer" och att "Du kan dö av vatten" är bara några av alla matrelaterade larm som slagits upp av medier de senaste åren. I går var det dags igen - då en rapport från Naturskyddsföreningen visade att nio av tio frukter i en vanlig fruktkorg innehåller rester av bekämpningsmedel. 

Men redan samma dag fick uppgifterna om den farliga frukten kritik, av både Livsmedelsverket och riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C).
– Medierna för okritiskt ut Naturskyddsföreningens bild av att vi äter farlig frukt som är starkt förorenad och som vi bör sluta med, säger Staffan Danielsson i Aftonbladets "20 minuter".

Och han får medhåll av Livsmedelsverkets riskvärderare Anneli Widenfalk.
– Med den kunskap vi har i dag är det inte farligt att äta den här frukten. Vi ser en positiv trend, vi hittar lägre och lägre halter av de här ämnena. Bilden av att man ofta hittar hormonstörnade och cancerframkallande ämnen i frukt stämmer inte, sa hon.

Vad tycker du om medierapporteringen om olika matlarm? Är det överdrivet? Eller tycker du att det är viktigt att konsumenterna får så mycket information som möjligt? Ge din syn på saken!