Kritik mot CUF:s uppmaning att fotografera första maj-tåg

Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, uppmanar alla att fotografera de som går i första maj-tåg och sedan publicera bilderna på nätet. Uppmaningen får nu kritik.

"Två dagar kvar till vänsterjulafton! Får ni syn på ett lite zombieaktigt vänsterpropagandatåg - ta en bild och tagga med #thewalkingred!", så skriver Centerpartiets ungdomsförbund i en tweet inför första maj.

Kritiken har inte låtit vänta på sig på Twitter.

Men Hanna Wagenius menar att Tweeten bara var en rolig grej

– Det var en spontan idé som dök upp. Jag tycker att den är lite rolig, säger Hanna Wagenius till Aftonbladet.

Det handlar inte om att hänga ut de som går i första maj-tåg, menar Hanna Wagenius. Istället handlar det, enligt Wagenius, om att uppmärksamma att Socialdemokraterna "för en zombiepolitik".

Men Socialdemokraternas tidigare partiledare, Mona Sahlin, är kritisk:
– Det här smakar illa i munnen och känns som en örfil från Hanna Wagenius, säger hon till P3 Nyheter.

Sahlin, som ska gå i första maj-tåg i Jönköping, säger att politiken och demokratin är så viktig att även Wagenius åsikter behövs. Men tycker att det är fel "att göra sig lustig över de vänsterkrafter som i demokratisk ordning vill demonstrera".

– Första maj är en dag när man ska gå ut på gatorna och säga vad man tycker. Just det här första maj, när nazisterna försöker kapa dagen, så måste man också även om man är Centerns ungdomsförbund hylla de demokratiska krafterna som går ut på första maj, säger Sahlin.

Diskussionen om CUF-tweeten är i full gång. En tweet från morgonen lyder: