SF Bio stoppar SD-reklam

Sverigedemokraternas reklamfilm i Göteborg stoppas av SF Bio. Motiveringen är att filmföretagets personal inte känner sig säkra, uppger tidningen GP.

– Det var faktiskt SF som först tog kontakt med oss angående köp av bioreklam, vilket vi tyckte var glädjande, kommenterar Jimmy Ståhl, riksdagskandidat för SD och andre vice ordförande i Göteborg.

SF Bio väljer nu, efter tre dagars visning, att stoppa visningen av SD:s reklamfilm. Motiveringen är att personalen inte känner sig trygga på sin arbetsplats.

– Vi tog bort den för att vi fått så mycket reaktioner från publiken. De tyckte att det var besvärande att vi visade reklam för Sverigedemokraterna med tanke på vad de står för, säger Thomas Runfors, informationschef för SF Bio, till GP.

Han berättar att personalen på Bergakungen och Biopalatset i Göteborg de senaste dagarna hamnat i häftiga diskussioner med personer ur biopubliken.

– De har inte känt sig bekväma med att behöva stå och försvara SD:s politik, och det är ju inte heller deras uppgift. Vi tar naturligtvis inte ställning för något politiskt parti utan erbjuder samtliga politiska partier reklamplats. Det har vi gjort i många år så det är inte alls något nytt.