Tre guldkorn från SXSW 2014

Det fanns hundratals presentationer att välja mellan på SXSW. Visst är det fantastiskt att kunna lyssna till de stora namnen som Eric Schmidt, Snowden och Tim Berners-Lee. Men ännu mer givande kan det vara att söka sig till de mindre sammanhangen. Här fann jag dessa tre guldkorn. 

Mest imponerad blev jag av Thor Mitchells dragning om hur Google kämpar med sina öppna API:er. Google är grymt duktiga, men här var det väldigt öppet och roligt att höra om hur ofta de gör fel och hur de hanterar appar som missbrukar deras tjänster.

Mest förtjust blev jag av Dries Buytaert som berättade om resan där han tagit sitt Open source CMS, Drupal från studentrummet i Belgien till ett multinationellt mångmiljonföretag

Mest inspirerad blev jag över att höra New Relics grundare och VD Lew Cirne berätta om hur han personligen som utvecklar de flesta nya funktionerna. Samtidigt som han leder ett företag med kunder över hela världen och flera hundra anställda. Vilken programmerardröm. 

Det här var första gången jag besökte SXSW. Jag förstår alla som vill komma tillbaka år efter år. Det skulle jag också vilja.

Jacob Hamacher
Webbutvecklingschef
Digitala medier