EU-studie undrar: Varför ratas äldre ex-Saabare?

1:55 min

Flera av de äldre Saab-arbetarna som förlorade jobbet i konkursen har haft svårt att få nya jobb. Nu ska åldersdiskrimineringen studeras.

Joakim Olausson på Folkuniversitetet i Trollhättan misstänker att orsaken till att den äldre arbetskraften har så svårt att hitta nya jobb beror på  åldersdiskriminering och har fått EU-medel till att bekosta en studie om varför äldre arbetare väljs bort.

– Om du tittar på IF Metalls medlemmar så är den högre risk att bli arbetslös om du är 55 än om du är ungdom eller yngre och ett tydligt utslag är att man har en väldigt låg chans att ens bli kallad till intervju, säger Joakim Olausson.

Det var i ett tidigare EU-projekt som skulle hjälpa Saab-arbetare till nya jobb som det blev uppenbart att äldre blev bortvalda trots lång erfarenhet och hög kompetens.

– Ett problem för många gamla saabare var att när Saabfabriken stängde så var det många som inte fick med sig några betyg, man har alltså på ett transparent sätt svårt att visa vad man har för kompetens, säger Joakim Olausson.

Och utan betyg blev det svårare att få nytt jobb och det blev inte bättre av att många sökte nytt jobb i tillverkningsindustri som är en krympande näring.

Den studie som Joakim Olausson och hans kollegor nu fått 328 000 kronor från Europeiska Socialfonden till att genomföra handlar om att hitta något sätt att få arbetsgivare att bli varse vilken resurs den äldre arbetskraften är och få de äldre arbetarna att tänka igenom hur deras kompetens kan användas i andra sammanhang.

Men varför är en EU-fond intresserad av detta? Jo, åldersdiskriminering finns också på andra platser i Europa och pengarna ger möjlighet att tänka mer kreativt menar Joakim Olausson.

– Där har vi en större frihet att utveckla nya metoder och att sprida dem till annan verksamhet där de gör nytta. Samtidigt finns det en rädsla från EU-håll att det fuskas med pengar så redovisningsbördan vi har på oss är ganska stor, säger Joakim Olausson.

Men varför heter studien Bengt och Monica?

– Projektet syftar ju till att kartlägga situationen för äldre arbetssökande och när vi tittade på den gruppen så var Bengt och Monika ganska vanliga namn, säger Joakim Olausson på Folkuniversitetet i Trollhättan.