Boko Haram ska sälja flickorna

1:28 min

I Nigeria har den islamistiska gruppen Boko Haram tagit på sig ansvaret för kidnappningen av 276 flickor. De ska säljas som slavar säger representanter för Boko Haram i en video som nyhetsbyrån AFP fått. Nu växer också kritiken mot regeringen som  många inte tycker gjort tillräckligt för att få flickorna fria.

– Vi gråter hemma. Inte förrän de fritar våra döttrar kommer vi att stödja regeringen, säger en uppriven förälder till en av dom kidnappade flickorna till BBC.

I Nigeria är ilskan stor över att regeringen fortfarande, tre veckor efter bortförande inte vet var de över 200 skolflickorna befinner sig. Flickorna kidnappades i april av den militanta islamistgruppen Boko Haram från sin skola i provinsen Borno i landets nordöstra del.

En medlem av Boko Haram säger i en video som skickats till nyhetsbyrån AFP att flickorna ska inte gå i skolan, de ska gifta sig. Vi kommer därför sälja dem som slavar.

Flickornas föräldrar är bestörta. Det görs för lite och det tar för lång tid anser dem. Men president Goodluck Jonathan slår ifrån sig kritiken.

– Var än dom där flickorna är så kommer vi få ut dem, säger han.

Historien fick tidigare i dag en oväntad vändning när en kvinna som ledde demonstrationer mot regeringens sätt att hantera kidnappningen blev arresterad. Enligt nyhetsbyån AFP var det på order av presidentens fru. Kvinnan ska senare ha släppts.

Utöver kidnappningen skakas Nigeria också av återkommande terrorattacker. De senaste tre veckorna har flera bomber dödad över hundra människor och bara i år har mer än 1 500 personer dödats i terrordåd utförda av Boko Haram.