Stina Oscarson lämnar Radioteatern

0:58 min

Stina Oscarson meddelar idag att hon lämnar sin tjänst som chef på Sveriges radio. Hon har arbetat på Radioteatern i tre år men väljer nu att gå vidare.

Hon beskriver jobbet som ett drömjobb men riktar idag också kritik mot Sveriges Radio som arbetsgivare.

Under en period när Stina Oscarson var sjukskriven för anorexi fick Radioteatern stark kritik utifrån och då var stödet från Sveriges Radio dåligt säger Stina Oscarson.

– Det var ett svårt läge. Den hårda kritiken mot Radioteatern kom när jag var sjukskriven. Och att få hela det drevet emot sig när man inte är på plats och ingen erbjuder sig att stötta eller ta upp debatten, jag själv fick fråga om jag skulle lägga mig i och fick svaret "det finns ingen annan som kan göra det". Då kände jag inte det stöd som jag hade önskat. Jag hade behövt fokusera på andra saker just då.

Peter O Nilsson kulturområdeschef på Sveriges Radio säger till Kulturnytt att det var ett gemensamt beslut att låta Stina Oscarson bemöta kritiken mot Radioteatern.

Han säger också att det är tråkigt att hon slutar som chef och att hon gjort mycket bra saker för Radioteatern under sin tid som chef.