Vakt skyddar personal på äldreboende

1:32 min

Personalen på ett äldreboende i Jönköping känner sig hotade av en anhörig. I ett halvår har man därför en vakt på plats.

I ett halvår har Solstickans äldreboende i Jönköping haft en vakt under kvällarna. Orsaken är att personalen känner sig hotad av en anhörig till en av de som bor på äldreboendet. I vintras sas detta vara en tillfällig lösning, men vakten är fortfarande kvar.

I januari berättade P4 Jönköping om vakten på Solstickegatans äldreboende. Vakten finns på plats under kvällarna eftersom personalen känner sig hotad av en anhörig till en av de boende på äldreboendet. Och det som skulle vara en tillfällig lösning har nu pågått i mer än ett halvår. Och Barbro Lundeby, som är områdeschef säger att man jobbar på det för att vakten inte ska behövas.

– Jag kan inte gå in på hur vi jobbar, men jag kan ju säga att många är inblandade för att vården ska kunna bedrivas på ett bra sätt och vi utvärderar hela tiden.

Hur länge ska det här pågå då?

– Det kan jag inte svara på eftersom det är ett så mångfacetterat problem med många inblandade. Och det är väldigt ovanligt, jag har aldrig varit med om något liknande.

Finns det någon tidsplan?
– Nej, säger Barbro Lundeby.

En vakt varje kväll blir förstås en dyr affär för kommunen, men det finns inget att välja på, säger Barbro Lundeby.

– Det kostar, men jag har ju ansvar för att arbetsmiljön ska fungera.