Pressmeddelande 2014-05-26

I lagens namn – ny serie om brottslighet och rättsväsende i P1

I lagens namn kommer under åtta veckor i sommar att granska brottslighet och rättsväsende. Programmet kommer att ta upp både veckans aktuella händelser och mer principiella frågeställningar.

– Låter rättsväsendet ändamålen helga medlen? Det är en av de frågor vi ställer, säger Lasse Wierup, programledare, kanske mest känd för böcker som Svensk Maffia och Infiltratören.

Programmet vill komplettera den snabba nyhetsbevakningen av brott och straff och belysa aktuella händelser ur andra perspektiv.


– På ett plan är det mer brott i mediebruset än någonsin. Men mycket görs i snabbt tempo, där man ofta inte hinner vända på alla stenar. Vi vill berätta det oväntade och ge plats åt de starka berättelser som nästan alltid finns bakom en torr polisanmälan, säger Lasse Wierup.

Sändningstid: I lagens namn sänds på söndagar kl. 12.00 i P1. Åtta veckor i sommar med start 29 juni.


Om Lasse Wierup
Ålder: 42
Bor: Stockholm
Bakgrund: Rättsreporter som jobbat på bland annat DN, Sydsvenskan, Expressen och TV4. Författare till böckerna Svensk maffia, Infiltratören, Kokain och Helvetet inifrån.  Senaste avslöjande: Toppar inom Försäkringskassan gav jobb till anhöriga och myndighetens säkerhetschef bedrev otillåten jakt på journalistiska källor (artikelserie publicerad i Expressen mars-april 2014).


Pressbild
I lagens namn. Lasse Wierup. 
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3282257_2048_1365.jpg
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3282258_2048_1365.jpg
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


För mer information, förhandslyssning och intervjuer, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730 70 25 00