
Recept: Mandelbotten med ruccolacréme, rödbetor och chèvreost
200 g mandel
2 tsk fiberhusk
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
½ dl vatten
1 ägg
1dl valnötter
100gr ruccola
1dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
½ rödlök
½ dl olivolja
1dl rapsolja
1 tsk honung
salt och svartpeppar
2 kokta rödbetor
1 dl ruccolacréme
4 skivor chèvreost
1 tsk honung eller agavenektar
½ dl valnötter
1 tsk timjan
bladspenat eller sparris
Mandelbotten:
Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa mandeln till ett fint mjöl.
Blanda mandelmjöl, fiberhusk, salt och bakpulver i en skål.
Tillsätt vatten och uppvispat ägg och rör till en jämn smet.
Låt svälla i fem minuter.
Baka ut degen och lägg den på en plåt.
Skär den i bitar med en vass kniv.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Ruccolacréme:
Mixa ruccola, valnötter, cashewnötter, skalad och skivad lök i en matberedare.
Droppa i olja och honung och fortsätt mixa till en jämn röra.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skala och skär rödbetorna i skivor.
Bred crémen över mandelbottnarna.
Lägg på rödbets- och chevrèostskivorna och droppa lite honung över.
Toppa med krossade valnötter och timjan.
Servera gärna med grön färsk sparris eller bladspenat.
Receptinspiration från Ulrika Davidssons Raw Food.