Recept: Mandelbotten med ruccolacréme, rödbetor och chèvreost

200 g mandel

2 tsk fiberhusk

½ tsk salt

½  tsk bakpulver

½ dl vatten

1 ägg

1dl valnötter

100gr ruccola

1dl cashewnötter

1 vitlöksklyfta

½ rödlök

½ dl olivolja

1dl rapsolja

1 tsk honung

salt och svartpeppar

2 kokta rödbetor

1 dl ruccolacréme

4 skivor chèvreost

1 tsk honung eller agavenektar

½ dl valnötter

1 tsk timjan

bladspenat eller sparris

Mandelbotten:

Sätt ugnen på 225 grader.

Mixa mandeln till ett fint mjöl.

Blanda mandelmjöl, fiberhusk, salt och bakpulver i en skål.

Tillsätt vatten och uppvispat ägg och rör till en jämn smet.

Låt svälla i fem minuter.

Baka ut degen och lägg den på en plåt.

Skär den i bitar med en vass kniv.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Ruccolacréme:

Mixa ruccola, valnötter, cashewnötter, skalad och skivad lök i en matberedare.

Droppa i olja och honung och fortsätt mixa till en jämn röra.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Skala och skär rödbetorna i skivor.

Bred crémen över mandelbottnarna.

Lägg på rödbets- och chevrèostskivorna och droppa lite honung över.

Toppa med krossade valnötter och timjan.

Servera gärna med grön färsk sparris eller bladspenat.

Receptinspiration från Ulrika Davidssons Raw Food.