Centerpolitiker frias från bedrägerimisstankar

Centerpartiets riksdagsledamot Abir Al-Sahlani frias från misstankarna om medhjälp till bedrägeri, i samband med ett biståndsprojekt i Irak.

Åklagaren har lagt ned förundersökningen och Abir Al-Sahlani kommer att återgå till arbetet som riksdagsledamot i veckan som kommer. Anders W Jonsson, Centerpartiets förste vice ordförande, är nöjd med beskedet.

– Det är en mycket god nyhet av två skäl. Dels att Abir Al-Sahlani inte längre är misstänkt utan att förundersökningen är nedlagd. Men inte minst därför att hon nu kan återgå i att fullgöra sitt uppdrag som riksdagsledamot och representera Centerpartiet, där hon ju är en väldigt duktig företrädare.

Abir Al-Sahlani tog en paus från arbetet som riksdagsledamot efter att hon misstänktes för medhjälp till bedrägeri, i ett biståndsprojekt som Centerpartiets internationella stiftelse varit med och betalat.

Nu är förundersökningen nedlagt, åklagaren kan inte styrka att något brott har begåtts.

Abir Al-Sahlani skriver i ett pressmeddelande att det är en stor lättnad. Anders W Jonsson berättar om hennes reaktion över beslutet.

– Adir är jätteglad över att kunna lägga det här bakom sig och ser fram emot att så snabbt som möjligt kunna återgå som riksdagsledamot.

Nu kommer hon ju att åka ur riksdagen efter valet eftersom hon inte har kunnat kandidera på grund av de här misstankarna. Vad säger du om det?

– Ja, det är ju väldigt tråkigt och inte minst med tanke på att det här överlämnades till åklagare för mer än två år sedan med en önskan om en snabb handläggning med tanke på att det här skulle kunna vara klart innan nomineringarna drog igång. Jag är den förste att beklaga att det har blivit så, säger Anders W Jonsson.