Malmö

Feministisk festival kompletterar forum

4:43 min

Feministisk festival anordnas parallellt som Nordiskt Forum pågår i Malmö. Nordiskt Forum är en stor feministisk konferens som genom sitt upplägg och höga priser kommer att stänga ute en hel del personer.

Som ett slags komplement eller reaktion till detta har många gått samman och skapat Feministisk festival som kommer att vara gratis och tillgänglig för alla och har intersektionalitet, deltagande och delaktighet som centrala värden.

Birgitta Vega samordnar festivalen, men den bygger i övrigt helt på ideellt engagemang och på att folk ställer upp och fyller programmet. Programmet kommer att bestå av seminarier, workshop, prova på aktiviteter, kulturinslag.

– Den 12-14 juni är det dags för Feministisk festival i Folkets park i Malmö. Kommuner, landsting och organisationer skickar representanter till Nordiskt Forum. Det kostar att vara på plats. Vi samarbetar med Malmö stad och ABF.

Vad blir det för workshops?

– En workshop kommer att handla om aborträttsfrågor. Det kommer att handla om en hårdnande abortlagstiftning i Spanien, som en aktivist berättar om. En läkare kommer också och berättar om Argentina och Sydamerika, där det också är en restriktiv inställning till abort, säger Birgitta Vega.