Recept: Kladdkaka utan vetemjöl

100 gram mörk choklad, max 70%

125 gram smör

0,5 dl nybryggt kaffe 

½ dl flytande honung (ev lite mer)

2 ägg

1 krm salt

smör till formen 

2 dl finhackade valnötter till formen

Sätt ugnen på 175 grader.

Bryt chokladen i små bitar.

Smält den tillsammans med smöret i vattenbad. Blanda i kaffet och honungen.

Vispa äggen luftiga med saltet.

Vänd försiktigt ner chokladblandningen i äggen.

Smöra en form, gärna en mindre springform, och bröa med valnötskrosset.

Häll smeten i formen och ställ in på ett galler i nedre delen av ugnen.

Grädda i 30-35 minuter, eller lite kortare om du vill ha kakan kladdigare.

Ta ut formen ur ugnen och låt den svalna.

Servera med grädde och nötter, eller bär.

Kakan behåller sin saftighet och är lika god dagen efter!