Chessnörden Evelyn sjunger Björn & Benny på Värmlandsoperan

13 min

Från Abba till Duvemåla - Björn och Bennys bästa. Så heter en musikföreställning som spelas i dagarna tre på Värmlandsoperan från och med ikväll. Men den som satt ihop programmet, solisten Evelyn Jons, har själv en helt annan favorit i Björn och Bennys repertoar.

Föreställningen spelades ursprungligen i Trondheim och har satts ihop av solisten Evelyn Jons. Att välja i Björn Ulveaus och Benny Anderssons stora repertoar har var inte lätt, berättar Evelyn Jons:
- Det är svårt att välja, men jag har försökt presentera olika delar av deras kompositörsskap. De har ju gått från pop och musikal till folkmusik.
Själv betecknar hon sig som Chess-nörd.
- Jag tycker Chess är fantastiskt. Det var då de förenade sitt popuniversum med den orkestruella världen. Det var genom Chessplattan jag upptäckte Björn och Benny, berättar Evelyn Jons.
Evelyn Jons har själv spelat i musikalen Chess på Göteborgsoperan. Hon var nyligen aktuell med en annan musikföreställning på Göteborgsoperan: My symphony in blue, som handlar om nätmobbing och riktade sig till skolungdom:
- Det jag hoppas att ungdomar inspirerades till är vikten av att ha ett intresse, som ger en energi och inte bara går runt och tänker på sociala dramer hela tiden.