Billiga klänningar på nätet kan bli dyr affär

1:18 min

Så här i studenttider och inför sommarens fester är det många som köper finkläder på nätet. Men med det följer också risker. Lisa Johansson från Kalmar fick felsydda klänningar som inte ens gick att få på sig. "De såg ut som Kalle Anka-klänningar."

Lisa Johansson i Kalmar beställde en balklänning och en studentklänning till sin dotter som tog studenten förra året. Ingen av dem gick att använda.

– Klänningen gick inte att ta på sig för hålet för huvudet var för litet. Dessutom var tyget som skulle vara transparent vitt, säger hon.

Även den andra klänningen var felsydd. Lisa Johansson mailade företaget i Kina tre gånger för att returnera dem, men hon fick inget svar. Hon frågade en sykunnig släkting vad hon skulle göra och fick svaret att det var för mycket att justera för att det skulle löna sig.

I stället köpte dottern en studentklänning i en butik i Kalmar och hittade en balklänning på blocket. Klänningarna från Kina hamnade i soporna.

Nu vill Lisa Johansson varna andra för oseriösa nätsajter, även om det kan vara lockande att bara betala 2 500 kronor istället för 6 000 eller 8 000 kronor.

– Köp ingenting som du inte har sett och provat.