Malmö

Malmö arena blir feministisk högborg

2:53 min

Om några timmar öppnar Nordiskt forum i Malmö - ett fyra dagar långt feministiskt möte som beräknas locka 15000 besökare.

Som arrangör står 200 organisationer från den nordiska kvinnorörelsen och Malmö arena och Malmömässan i Hyllie kommer att fyllas av debattörer, makthavare, aktivister och olika organisationer som jobbar med kvinnofrågor men också en hel del musik och kultur.

Caroline Matsson som är projektledare visar upp torget framför arenan fått en festkostym.

- Här är tyger och band i rosa och gult. Det är festlig stämning här idag och en massa folk som förbereder sig för invigningen. Sammanlagt kommer över 400 konserter, debatter och samtal att fylla arenan och i Malmömässan kommer en massa utställare visa upp sig.

Här kommer politiker, aktivister, debattörer och olika organisationer som jobbar med jämställdhet från hela norden att samlas och det mesta kan man som besökare vara med på utan att lösa biljett.

- En del debatter, föreläsningar och workshops behöver man köpa biljett till men närmare 150 olika aktiviteter är gratis. På en scen på torget framför arenan bjuder vi exempelvis på musik där vi vill visa hur en jämställd uppställning artister kan se ut och höras berättar Caroline Matsson.

Samtidigt som konferensen hålls i Hyllie bjuds det på en feministisk festival i folkets park som avslutas med en stor fest på lördag.