Idag slocknar TV4 Skaraborg

Ikväll sänder TV4 Skaraborg sin allra sista sändning. För de journalister som blivit uppsagda väntar en tuff arbetsmarknad.

 Nedläggningsbeskedet kom för ett par månader sedan. TV4 vill satsa på den nationella nyhetsbevakningen istället – ett beslut som mött mycket kritik.

– Det är ett ekonomiskt beslut, ingen recension av det vi har gjort, säger Carolina Källestål, tidigare anställd på TV4 Skaraborg, numera  programchef för lokala nyheter på TV4 och fortsätter:

– Det känns fruktansvärt sorgligt, framförallt för de 140 medarbetare som nu går ut i ett jättetufft medielandskap. Det är också fruktansvärt sorgligt utifrån den publicistiska mångfald som faktiskt försvinner. 

Källestål ser problem som att kommunalråd inte längre kommer att granskas lika mycket eller att myndigheter och organisationer inte kommer att sättas under lupp på samma sätt.

– Det är ju ett tufft medielandskap, med nedläggningar överallt och sammanslagningar av tidningar. Det är besvärande, säger hon.

Ett par personer kommer att jobba kvar för TV4 i Skövde och får i uppgift att bevaka bland annat Skaraborg för riksnyheterna. 

TV4 har haft lokala sädningar i Skaraborg i 21 år.

/TT