Fika med en feminist på Nordiskt Forum

1:07 min

På Nordiskt Forum i Malmö diskuteras jämställdhet och feminism ur många olika aspekter. Bland annat kan man ta en fika med en ung feminist och få prata om allt som rör jämställdhet.

I vimlet i mässhallen sitter två av deltagarna i en soffa i ett hörn för unga - "Young feminist corner" - Ronya Tamdjidi från Nätverket inga rasister på våra skolor och Mimmi Garpebring från Sveriges elevråd - SVEA - och de är nöjda så här lång.

– Det har varit helt fantastiskt, vi är ett par olika organisationer som är här från Mötesplats för unga. Bland annat så har vi ett fikadejting system där man kan få skriva upp sig och fika med en schysst, ung feminist som har mycket gött att säga, säger hon.

Ronya Tamdjidi är en utav dem man kan få en fikadejt med och hon tror att det är viktigt att samlas på ett sådant här forum.

– Det är jättepeppig stämning och det är inspirerande att se så många andra feminister på ett ställe, man blir väldigt peppad, säger hon.

Vad tror du att det kan leda till?

– Jag tror det kan leda till väldigt mycket, det finns ju politiker här som kanske märker att feminism är något som många tycker är viktigt, säger hon och fortsätter:

– Även att vi är här och peppar varandra som gör att man blir taggad på att åka hem och dra igång egna projekt.