Så undviker du att bli blåst på biljetterna

1:25 min

Är du en av dem som letar biljett till någon av sommarens slutsålda konserter? Fortsätt leta - men var försiktig. Risken finns att du blir blåst. Det blev en dyr läxa för Linda Åslund när hon skulle se Pearl Jam.

Nu går Konsumentverket ut och varnar för risken att bli lurad när du köper evenemangsbiljetter, framförallt i andra hand. Linda Åslund är en av dem som blev blåsta när hon köpte sina konsertbiljetter på Blocket och på konsertdagen fick hon inte komma in.

– Jag var mest arg. Det tog ett tag innan jag fattade att jag inte skulle få gå på konserten. Vi hade ju taggat hela dagen.

Linda Åslund skulle se Pearl Jam i Globen i Stockholm, men drömmen om att se bandet tog slut redan i dörren.

– Jag frågade mannen i dörren om vi inte fick komma in nu och svaret jag fick var att "nej för att komma in så behöver man äkta biljetter", berättar hon.

Linda Åslund och hennes kompis fick alltså vända då biljetterna de köpt på Blocket inte gällde. Hon gjorde en polisanmälan men polisen hade inget att gå på så hon fick aldrig tillbaka sina 1 600 kronor.

Nästa vecka börjar Bråvallafestivalen och snart är det Way Out West och Peace & Love. Nu vill Konsumentverket göra allmänheten medvetna om riskerna med att köpa andrahandsbiljetter. Erik Fröcklin, jurist på Konsumentverket, berättar vad som är bra att tänka på när man ska köpa biljett i andrahand.

– Börja med att undersöka företaget du köper biljetterna av. Titta i villkoren och se hur sent inpå de levererar biljetten. Och kolla vad villkoren säger om ersättning om evenemanget blir inställt, säger han.

Linda Åsberg missade en konsert men hon tänker inte göra samma miss igen.

– Jag skulle inte köpa biljetter för så mycket pengar på blocket eller en icke legitim sida igen, så tänker jag idag.