Huskvarna

Emil hängdes ut som mördare

5:06 min

Emil Rosell,20, från Huskvarna hängdes ut som mördare på internetforumet Flashback.

I lördags morse vaknade Emil Rosell av ett meddelande från en kompis som skrev att Emil hängdes ut på nätet som den misstänkte gärningsmannen för mordet på den 18-åriga kvinnan som hittades död i Örebro under natten mot lördagen.

Emil, som inte ens visste vad kompisen berättade om, ringde upp på en gång.

– "Emil, det har hänt något sjukt. Det är bäst att du sitter ner nu, för du kommer inte att tro det här" sa han och berättade att jag var anklagad för mord på Flashback. Sedan när jag gick in och läste det blev jag rädd. Det känns fruktansvärt, för det är ingen liten anklagelse, säger Emil Rosell.

Han bor i Huskvarna på somrarna när han är hemma och jobbar. Resten av året bor han och pluggar till läkare i Örebro. I lördags natt hittades en ung kvinna död i Örebro, på samma gata som Emil har sin lägenhet.

Senare under dagen grep Örebropolisen en man född år -94, samma år som Emil är född. Det gjorde att anonyma privatpersoner på internetforumet Flashback trodde att Emil var den person som var gripen för mordet och lade då ut hans namn, adress och facebooksida.

Emil som var hemma i Huskvarna samtidigt som det misstänkta mordet begicks blev mycket upprörd över anklagelserna och har nu polisanmält saken.

– Att bli uthängd för mord är inget som man ska acceptera. Jag vill att det här uppmärksammas så att folk får reda på att det sker så grova misstag och att det inte är okej att göra på det sättet som de har gjort.

Det har nu framkommit att den 18-åriga kvinnan i Örebro inte utsatts för något brott. Obduktionen av hennes kropp visar att hon dog en naturligt död till följd av sjukdom. Den 20-åring som sitter anhållen för brottet har därför nu släppts.