Recept: Jordgubbs- och apelsinsorbetdrink

Till 6-8 drinkar:

Du behöver:

½ l jordgubbar, skivade

ett par kvistar färsk mynta

3 små flaskor alkoholfri bitter (från Systemet) eller 2-3 dl Campari

Till apelsinsorbet:

2 ½ dl vatten

2 ½ dl socker

4 stora apelsiner

En fräsch sommardrink som passar att antingen göra med alkoholfri bitter eller med en skvätt Campari serverar Annica Triberg i väntan på maten. Apelsinsorbet passar också som läskande dessert.

Börja med apelsinsorbeten.

Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig. Dra av från plattan.

Pressa apelsinerna, mät upp cirka 5 dl. Blanda med sockerlagen och ställ i kylen i ett par timmar, tills det kallnat.

Kör helst sorbeten i en glassmaskin, en enkel med fryselement fungerar bra. Eller ställ en bunke i frysen och vispa med elvisp med jämna mellanrum. Det tar minst 3-4 timmar innan sorbeten har frusit.

Varva sorbet, skivade jordgubbar och myntablad i höga glas. Toppa med alkoholfri bitter eller Campari och servera med sked och sugrör.