Recept: Jordgubbscurd

Ger en burk:

150 g jordgubbar

3 msk pressad lime

1 tsk rivet limeskal

½ dl + 1 dl strösocker

3 äggulor

100 g smör i tärningar

Lemon curd till scones är vi vana vid, men faktum är att du kan göra en busgod curd på jordgubbar, vackert rosa och så god. Caroline Douréns jordgubbscurd passar ypperligt på tex rostade mackor, på pannkakor eller som fyllning i rulltårta!

Skiva jordgubbarna. Koka dem med limesaft, rivet limeskal och ½ dl socker i ca fem minuter. Mosa eller mixa bären. Låt svalna.

Vispa äggulor med 1 dl strösocker i en kastrull tills dess att det blir pösigt. Rör ner de mosade jordgubbarna. Värm på låg värme under omrörning tills krämen nästan sjuder. Ta av från plattan när krämen tjocknat.

Rör ner smöret lite i taget. Häll upp i en burk och låt svalna i kylen.

Curden håller sig i ca tre veckor i kylskåp.