Pojke klättrade upp på tåg - dog

1:59 min

En 19-årig kille omkom i natt i en tragisk olycka på resecentrum i Falköping. Pojken hade av okänd anledning tagit sig upp på ett stillastående godståg och fick ström i sig och blev liggande livlös på tågtaket.

Olyckan inträffade vid tretiden i natt och kompisar som fanns på platsen slog larm, uppger polisens presstalesman Björ Blixter till P4 Skaraborg.

Efter högspänningsströmmen slagits av så kunde läkare ta sig upp till pojken och konstaterade på plast att han var död.

19-åringen är hemmahörande i Falköping och anhöriga har underrättats.

Var det någon som försökte ingripa och komma upp till pojken?

– Nej, man måste först säkra området och bryta strömmen. Man måste vara helt säker på att strömmen är bruten för även om man är någon meter eller två ifrån ledningen så kan det bli en ljusbåge och man kan få ström i sig. Det är oerhört farligt att vara i närheten av ledningen, säger Björ Blixter.

– Först bröt vi strömmen och tyvärr kunde vi konstatera att mannen avled uppe på taket på godsvagnen, säger Björ Blixter.

Vet ni varför han befann sig uppe på taket?

– Nej, vi får höra med killens kompisar vad som var orsaken till att han klättrade upp där. Man ska ha klart för sig att det är jättefarligt och det händer flera gånger per år. Det räcker alltså med att man är i närheten av de här ledningarna för att det ska vara otroligt farligt.