Friberg tillbaka efter svåra olyckan

3:52 min

Paulinda Friberg ger inte upp hoppet om att ta en VM-plats, samtidigt är hon glad att hon lever.

För knappt två månader sedan var dressyrryttaren Paulinda Friberg med om en otäck olycka. Hon blev sparkad i magen av en unghäst och spräckte bland annat levern. Men idag, knappt åtta veckor senare, var hon tillbaka i sadeln igen i Falsterbo Horse Shows trestjärniga dressyr.

– Det är en fantastisk känsla att så snabbt komma tillbaka. Jag hade hoppats men inte räknat med det, säger Paulinda Friberg till Radiosporten.

Många ryttare vill undvika skador just i år eftersom VM i Frankrike väntar i månadsskiftet augusti/september. Och för Paulinda Friberg var det först en hård smäll att ta.

– Jag såg mina chanser till VM blåsa bort som en näsduk i vinden. Men det var en kort besvikelse, jag ger inte upp hoppet än. Allt kan fortfarande hända.

Idag blev det en fjärde plats för Paulinda Friberg och hästen di Lapponia T och ekipaget fick 69,120 procent av domarna.

– Jag red inte för fullt och hade två missar som jag får ta på mig själv. Jag kanske skulle satsat lite till men jag känner mig inte fullt fit. Men jag är ändå otroligt stolt när jag tänker tillbaka.

Känner du av skadorna?

– Idag känns det ganska okej, helt ärligt så var gårdagen första gången jag inte hade ont efter att jag hade ridit eller under tiden jag red.