FOTBOLL

Skövde AIK tog en poäng

1:49 min

Det blev oavgjort 1-1 mellan Skövde AIK och gästande IS Halmia i division ett södra på Södermalm i våravslutningen. I paus var hemmalaget i ledning med 1-0 efter straffmål av Sargon Abraham. 

Det var rättvisa som skipades i och med att gästerna kunde kvittera till 1-1 i den 83:e minuten genom Niclas Taube som blev frispelad på ett elegant sätt och gjorde inget misstag. Gästande Halmia från Halmstad hade det mesta av spelet i den andra halvleken då hemmalaget försökte att försvara sin hemmlaledning med 1-0. Som för övrigt kom redan i den 4:e minuten då Sargon Abraham blev fälld innanför straffområdet och sedan själv satte straffen på ett säkert sätt.

- Skövde började bra, menade tränaren i Halmia Peter Lindau efter matchen. Men till slut kunde vi kvittera efter en del chanser som vi haft och det var skönt.

- Det var en trevlig match, tyckte han vidare.

- Vi försökte säkra bakåt i den andra halvleken och bevaka ledningen men Halmia gjorde det inte lätt för oss, menade Skövdes tränare Charbel Abraham.- Vi får ända vara ganska nöjda med en poäng i dag, fortsatte han.

Laget är fortsatt parkerat i botten av tabellen men ser ändå framtiden an med tillförsikt. Nu väntar uppehåll innan seriespelet fortsätter i augusti.

- Vi har inte flytet med oss, men vi tror ändå på det vi gör,  avslutar Charbel.

Skövde-Halmia   1-1((1-0))

Skövde: Sargon Abraham. Halmia: Niclas Taube.

Publik: 265.

Tommy Järlström

tommy.jarlstrom@sverigesradio.se