De träffar vardagshjältar i Gävleborg

0:45 min

Längs hela ostkusten söker systrarna Anna och Karin Bengtsson efter världsförbättrare, som de intervjuar i sin podradio. Nu har turen kommit till Gävleborg.

– Vår generation är den första som tror att framtiden kommer bli sämre, så vi ville träffa de som i stället jobbar för att världen ska bli en bättre plats, säger Karin.

Systrarna Bengtsson från Lund, Karin och Anna, ledsnade på att att framtiden målas upp så dystert. Därför bestämde de sig för att resa längs Sveriges ostkust på varsin elcykel för att söka upp de människor som aktivt jobbar för att världen ska bli en bättre plats.

– Det är svårt att hinna med att klippa ihop podradioavsnitten på sex sju minuter när vi träffar så många intressanta människor som har så mycket att berätta, säger Karin.

Bland annat träffade systrarna en tjej som skapade ett facebook-event i ett försök att starta en pridefestival i din stad. Över en natt hade hennes sida gillats av 1700 personer och hon lyckades arrangera en stor parad.

– Vi vill visa att det går att tag i något litet och förändra världen ändå, säger Anna.

Den här veckan befinner de sig i Gävleborg och ska bland annat träffa en kvinna som startat barnhem i Nepal, ett killgäng i Ockelbo som bygger om vanliga bilar tíll biodrivna bilar och några eldsjälar som har ett integrations- och kolonilottsprojket på gång.