Boko Haram kidnappade ministerfru

1:02 min

Den islamistiska militanta gruppen Boko Haram har kidnappat Kameruns vice premiärministers fru. Flera människor dödades i samband med attacken.

Efter att de flesta dåd av Boko Haram utförts i norra Nigeria, där de för en väpnad kamp för en självständig islamisk stat, har gruppen flera gånger nu under senare tid också slagit till i grannlandet Kamerun. 

Beväpnade män attackerade i dag den vice premiärministerns privata bostad i staden Kolofata i norra delen av landet och förde bort hans hustru medan han själv lyckades fly med hjälp av sina livvakter. Minst tre personer ska ha dödats. I samband med händelsen har även en lokal religiös ledare kidnappats i en annan attack.

Under de senaste veckorna har Boko Haram alltså genomfört flera attacker även på Kameruns sida av gränsen och det var den tredje sedan i fredags. Detta efter att landet ställt upp med soldater i konflikten.

En befälhavare inom Kameruns arme beskriver för nyhetsbyrån Reuters situationen som kritisk, då det också nu under dagen förekommit sammansdrabbningar mellan Boko Haram och regeringsstyrkor inne i staden Kolofata.