Recept: Kryddig honungsglacerad skinkstek med färskpotatis och äppelcidersås á la Christoffer Schyman

ca 1,2 kg skinkstek
5 msk fast honung
1 krm cayennepeppar malen
1 krm torkad malen ingefära
1 krm grovmalen svartpeppar
1 st gullök
1 knippe färsk timjan


4dl cl äppelcider (torr)
4dl grädde
2 dl spad från skinksteken
Salt och peppar
Maizena

Sätt ugnen på 70 grader.
Lägg skinkan i en passande ugnsform.
Blanda de torra ingredienserna med honungen, om honungen är för fast så kan du värma den i ett vattenbad.
Pensla sedan på glacen på skinkan, hacka löken och lägg runt om, det blir gott
när du använder spadet i såsen senare.
Lägg även i lite timjan.
Dra en folie över formen och låt den gå på 70 grader över natten, eller ca 12
timmar.

Koka upp äppelcidern så att alkoholen försvinner. Tillsätt grädden och spadet,
smaka sedan av med salt och peppar.
Red såsen med Maizena mjöl.

Servera med färskpotatis eller ungsrostade rotsaker och en krispig sallad,
gärna med lite rostade valnötter i.