Barnen värst utsatta i Gaza

1:47 min

Israels bombardemang fortsatte under natten till onsdagen. I norra Gazaremsan dödades en elvaårig funktionshindrad flicka, enligt räddningstjänsten i Gaza och de centrala delarna i den smala kustremsan dödades senare en 16-årig flicka. Nu på morgonen har minst 20 personer mist livet i ännu en israelisk attack mot en FN-skola vid ett flyktingläger.

Minst 20 personer miste livet när Israel bombade en FN-skola i flyktinglägret Jabalia i norra Gaza nu på morgonen. Skolan har använts som tillflykt av några av de över 200 000 palestinier som tvingats lämna sina hem under kriget, uppgav talesmannen.

Ännu finns ingen enighet om vapenvila i Gaza. Attackerna fortsätter att sprida död och skräck i den lilla landremsan och värst utsatta är barnen.

Varje dag dödas i snitt tio barn i Gaza, vår utsände träffade några flyktingbarn i en park i centrala Gaza.

De har samlats i klungor i den lilla parken, barn som för några minuter försöker glömma fasorna omkring dem och leka. Två hästar erbjuder några minuters ridning, men lättnaden, leken, glädjen infinner sig inte. I skuggan av ett träd står några pojkar, deras tillfälliga hem drabbades igår av granatsplitter när ett journalistkontor attackerades från luften.

– De attackerade journalisternas kontor, det var splitter överallt säger pojken som heter Brahim. Ingen av oss kan sova, vi sover inte överhuvudtaget.

Brahim kommer från Beit Hanun nära gränsen, ett samhälle där hela kvarter jämnats med marken i Israels jakt på så kallade attacktunnlar. Ett samhälle där man inte kan leva längre. Jag frågar om någon av deras släktingar dödats, pojkarna pratar i munnen på varandra när de svarar.

– Sex av mina kusiner är döda säger en av pojkarna, mina grannar dödades säger en annan.

Under vårat samtal hörs dovt muller i bakgrunden, krigsfartygen som skjuter granater från sina kanoner. Några minuter senare hörs ambulanser åka till attackerade områden. Pojkarna reagerar inte ens. Men i deras ögon syns en djup rädsla, det är ögon trötta av sömnbrist och skräck. Det är barn som inför alla sina vänner öppet erkänner sin skräck.

– Ja, jag är rädd säger Brahim. Jag är verkligen livrädd.