(M) i Filipstad vill minska flyktingmottagandet

1:54 min

Migrationsverket i Filipstad planerar att upphandla ytterligare ett boende för flyktingar i kommunen. Men i ett politiskt utspel skriver Moderaterna i Filipstad att kommunen påverkas negativt av flyktingarna och att man dessutom är kritisk till det egna partiets politik i frågan.

På Moderaterna i Filipstads Facebooksida skrev partiet igår att man ställer sig frågande till lämpligheten med ännu ett boende för flyktingar i kommunen.

Partiet pekar inte bara på de kostnader det innebär för en liten kommun att ta emot flyktingar, utan man skriver också i inlägget att Filipstads centrum har blivit en plats som många människor undviker då de inte längre känner sig hemma där.

– Det är mycket mer folk ute både på kvällar och nätter, andra hudfärger och annat, det blir ju en helt annan situation för de som bor centralt, det blir mycket väsen när man försöker sova, äger gruppledaren Ulf Söhrman.

Men påverkas det av vilken hudfärg personerna har?

–  Nej det gör det inte, vi påverkas ju bara av att folk väsnas andra tider på dygnet än vad vi är vana vid, säger Ulf Söhrman (M).

Kommunalrådet, socialdemokratiska Per Gruvberger menar att han inte känner igen sig i beskrivningen av Filipstads centrum.

- Visst är det mer liv i centrum nu, men det var snarare så att det för lugnt här förut, säger han.