Per Gruvberger (S): "Drar nytta av halvt rasistiska tankegångar"

1:25 min

Efter moderaterna i Filipstads uttalande om flyktingsituationen i kommunen under tisdagen menar nu socialdemokratiske kommunalrådet i Filipstad, Per Gruvberger att Ulf Söhrmans uttalande är rasistiskt.

Det var i förrgår som moderaterna i Filipstad skrev på sin facebooksida att man vill minska flyktingmottagandet i kommunen.

I inlägget pekade partiet inte bara på de kostnader det innebär för en liten kommun som Filipstad att ta emot flyktingar utan skrev också att Filipstads centrum har blivit en plats som många människor undviker då de inte längre känner sig hemma där.

– Det är mycket mer folk ute både på kvällar och nätter, andra hudfärger och annat, det blir ju en helt annan situation för de som bor centralt, det blir mycket väsen när man försöker sova, äger gruppledaren Ulf Söhrman.

Men påverkas det av vilken hudfärg personerna har?

–  Nej det gör det inte, vi påverkas ju bara av att folk väsnas andra tider på dygnet än vad vi är vana vid, säger Ulf Söhrman (M).

Filipstads socialdemokratiska kommunalråd menar att moderaternas gruppledare Ulf Sörman drar nytta av halvt rasistiska tankegångar och gillar inte retoriken som används.

- Jag tycker inte om den alls, han spelar i lite grumligt vatten, säger Per Gruvberger (S).