Georgisk konst i Virsbo

Idag är det vernissage för en speciell utställning i Virsbo Konsthall, norr om Surahammar. Det är georgisk konst som visas.

Utställningen invigs av personal från Georgiens ambassad. Konstföreningens ordförande Inge Larsson är entusiastisk.

– Det är ju riktigt spännande och dessutom någonting alldeles nytt förr oss. Ja, inte bara för oss utan för hela Västmanland tror jag. Det är alltid spännande att vara först och visa någonting nytt som är bra.

Inge Larsson i Virsbo Konsthall utlovar besökarna "georgisk konst när den är som bäst". Och det betyder färggrann konst: målningar, keramik och smycken.

Utställningen sker i samarbete med Georgiens ambassad, ett konstgalleri den forna Sovjetrepublikens huvudstad Tbilisi, Landstinget, Surahammars kommun och så EU-projektet Leader-Bergslagen.

Konstutställningen är inhyst i gamla Virsbo Bruk med anor från tidigt 1600-tal. Virsbo Konsthall är en ideell förening som är inne på fjortonde året. Grundaren, tillika ordföranden, Inge Larsson minns att det hela egentligen startade som en liten skojgrej.

– Vi skulle göra en enda utställning med folk med Virsboanknytning. Den var det ganska så roligt, så vi sa att gör väl ett par till. Sen har det fortsatt bara!

– Vi får så enormt mycket positiv respons för det vi gör så nu går det inte att sluta, säger Inge Larsson och ler.

Utställningen med georgisk konst visas under helger fram till och med den 25 augusti.