Farrokhzad anmäler von Bayerns sommarprat

Författaren och sommarprataren Athena Farrokhzad anmäler Anna von Bayerns sommarprogram till Granskningsnämnden. Det skriver författaren i en artikel på Aftonbladets kultursida.

Farrokhzad vill tillsammans med Ylva Karlsson och Maja Karlsson som framförde musiken i Farrokhzads sommarprogram, pröva om Anna von Bayerns sommarprogram strider mot sändningstillståndet eftersom det förordar strukturellt våld, enligt artikelförfattarna. Anna von Bayern "hetsade mot skatt, förordade ett samhälle med ojämlik inkomstfördelning, ifrågasatte aborträtten och pratade om invandring som ett problem", skriver artikelförfattarna.

I artikeln försvarar också Athena Farrokhzad, Ylva Karlsson och Maja Karlsson sitt eget sommarprogram som fått utstå hård kritik.

"Högerns reaktioner på vårt sommarprat utgör en strategi för att avleda fokus från det våld som kapitalismen utgör", skriver artikelförfattarna.

Som Kulturnytt tidigare berättat har Athena Farrokhzads sommarprogram anmälts över 70 gånger till Granskningsnämnden och bland annat lett till att den moderata riksdagsledamoten Gunnar Axén gjort sig av med sin tv-apparat för att slippa betala radio- och tv-licensen.