Britterna minns första världskriget

1:45 min

Miljontals britter väntas i kväll släcka sina lampor för att hedra de som dog i första världskriget. Det är i dag 100 år sedan Storbritannien förklarade krig mot Tyskland som ockuperat Belgien och Frankrike på kontinenten. På Imperial War Museum i London har köerna ringlat långa till utställningen om kriget under den senaste veckan.

– Jag ska uppmuntra min familj att släcka lamporna och tända levande ljus. Jag blir tårögd av att se alla saker från kriget, säger Barbara som besöker den nya uställningen om kriget på Imperial War Museum.

När klockan slår elva i Storbritannien i kväll har det gått exakt 100 år sedan landet förklarade krig mot Tyskland som inte ville dra sig ur Belgien. Därför har myndigheterna uppmanat alla, såväl företag som privatpersoner att hålla släckt mellan klockan 22 och 23.

Det är framför allt äldre britter som kommer att släcka lamporna tror Ryan Lannon, en man i 20-årsåldern, som besöker Imperial War Museum.

– Vi lär oss om det första världskriget i skolan men vi uppmärksammar det inte det inte lika mycket som det andra, säger Ryan som tänker hålla tänt i kväll.

I London och andra stora städer i Storbritannien kommer välkända byggnader vara kolsvarta. En gudstjänst kommer sändas i BBC från Westminster Abbey i väntan på att de brittiska klockorna slår elva.