BORÅS

Hjälper uppfinnare ut på marknaden

1:23 min

Ulrika Nordenstam från Borås och hennes kollega är grundarna av ett uppfinnarhotell i Göteborg där innovatörer ska kunna sitta och jobba och få hjälp att få ut sina grejer på marknaden.

– Vår affärside går ut på att erbjuda tjänster och marknadsplats för uppfinnare som har produkter och tjänster som de vill få ut på marknaden. Sedan ska vi koppla till leverantörer och sponsorer till det vi kallar för Uppfinnarhotellet, säger Ulrika Nordenstam.

Tanken med uppfinnarhotellet är att skapa en kreativ miljö för uppfinnare från hela landet, och en plattform för dem att verka från. Även om uppfinnare är duktiga på att konstruera är de inte alltid lika bra på att bedriva affärsverksamhet och har därför ofta svårt att tjäna pengar på det dem gör. Det spelar ingen roll hur bra en produkt är om finansiering, marknadsföring och försäljning och inte funkar.

Det är just där uppfinnarhotellet kommer in.

Uppfinnarhotellet kommer att erbjuda både en fysisk butik och en webbshop där uppfinnarna kan nå marknaden direkt utan att bli alltför beroende av riskkapitalister och återförsäljare, men också för att få kontakt med sådana när det finns behov.

– Det är ju det. Du får göra allt själv. Du ska göra allt från produktidé till färdig produkt och sedan måste du marknadsföra dig. Ingen hittar ju till en plats som du inte vet om. Tillsammans tror vi uppfinnarhotellet blir en plats dit man söker sig om man vill få ut en produkt eller söker en produkt. Det ska bli naturligt att söka sig dit, säger Ulrika Nordenstam.