”Hoppas huset står kvar när jag kommer hem”

Branden är fortfarande inte under kontroll i Västmanland och den sprider sig fort på grund av blåsten. Allt fler platser har fått evakuerats, bland annat i Sörhörende där Lars Peder Lindström fått lämna sitt hus.

– Vi höll ut in i det sista vid kåken. Jag bor precis nere vid sjön så vi körde ner bilarna och tog båten. Vi har tagit med oss fotografier och sånt, sen får resten gå, säger Lars Peder Lindström.

Lars Peder Lindström bor precis vid skogen och är rädd att huset inte kommer finnas kvar när han kommer tillbaka.

– Tyvärr är det väl så att det inte finns något kvar när man kommer dit igen. På något sätt så tänker jag att det ska finnas kvar ändå. Det är svårt att beskriva men elden var helt kaotiskt, det var som bollar som hoppade tre fyra femhundra meter och studsade på träden. Sen kom all eld under trädtopparna, säger Lars Peder Lindström.

Vinden får elden att färdas flera kilometer mellan trädtopparna. Det är inte bara Sörhörende som evakuerats utan även Västervåla, Ängelberg och områdena kring de orterna.

Många har flyttat hem till nära och kära som bor långt från elden andra har fått ta sig till kommunhuset i Fagersta och kriscentret i Västerås.

Tågen mellan Västerås och Fagersta och Fagersta och Aversta är inställda på grund av branden och flera vägar i området är avstängda.

Räddningstjänsten uppmanar alla att lyssna på P4 Västmanland och följa uppdateringarna på länsstyrelsens hemsida för att veta om fler orter ska utrymmas.

Fler orter kan bli aktuellt redan under kvällen enligt räddningstjänsten. Men i sådana fall kommer polisen och knackar på alla dörrar för att ingen ska bli glömd.