Eluttag hett byte på centralen

1:35 min

Har du varit tvungen att panikladda din mobil och haft svårt att hitta ett eluttag? Då är du långt ifrån ensam. På centralstationen har man tröttnat på batteritorska resenärer som är i vägen och tagit bort en del av uttagen.

I takt med att våra mobiler behöver laddas allt oftare gäller det att hitta nya ställen att ladda telefonen på. Centralen är ett ställe där många tidigare har passat på, men nu har Jernhusen, som har hand om centralen, fått nog.
- Det samlas mycket folk vid platser där det är passager vid pelare och entréer. Det är viktigt att hålla dessa utrymmen fria, därför har vi tagit bort en del uttag, säger Charlotte Törsleff, representant för Jernhusen.

Nu ser Jernhusen över var de kan sätta in fler uttag.
- Vi ser över vänthallarna och vid de sittplaster som är avsedda för att sitta ned när man väntar på sitt tåg. Resenärer vill ha uttag för att kunna jobba och kunna ladda sin mobil och datorer, säger Charlotte Törsleff.

På centralen träffar P4 Radio Stockholms reporter Björn Lindberg flera resenärer som passar på att ladda mobilen i affärer och på caféer.
- Jag kunde inte hitta väggkontakter på hela stationen, så jag lånade ett uttag här, det känns jobbigt, berättar en resenär som laddar mobilen inne i en butik.