Leksand träningskryssade mot VIK

3:01 min

Leksand och Västerås spelade 2-2 i dalalagets andra träningsmatch för säsongen. Ett slitet LIF bjöd inte de 4 936 åskådarna någon större underhållning.

Västerås, utan Jeremy Williams, Ewan Mc Grath och Matt Fornataro, blev en tuff nöt för ett av dubbla träningspass slitet Leksand.

Den första perioden blev ganska intetsägande, med ett litet övertag - precis som matchen i stort - till Leksand i skott och målchanser. Men chanserna var lätträknade och tempot lågt.

I den andra perioden ryckte Leksand till sig en ledning med 2-0, där målen föll inom loppet av 43 sekunder. Unge backen Tobias Ekberg och Fabian Brunnström gjorde målen.

Därefter gick hemmalaget ned sig. Västerås kunde kvittera till 2-2, och även om Leksand blixtrade till då och då så blev det inga fler mål.

I slutronden var det om möjligt än mer segt och underhållningsfattigt. Det fanns dock möjligheter att avgöra i slutminuterna då Leksand fick tryck i powerplay.

I Leksand spelade inte Johan Svedberg, Jens Bergenström och Toni Kähkönen. Nästa helg spelar Leksand två träningsmatcher på bortais, Frölunda på fredag och Rögle på söndag.