Örebro får en fotbollshall till slut

1:19 min

Till vintern ska det finnas en fotbollshall i Örebro. Det säger nu det socialdemokratiska kommunalrådet Björn Sundin.

– Det kommer att bli en lösning med en fotbollshall på ett eller annat sätt för att säkra vintersporten. Däremot blir det inte riktigt den fullskaliga fotbollshall som vi hade planerat, säger Björn Sundin, S.

Frågan om en fotbollshall har varit het i Örebro dom senaste åren. Efter att två olika placeringar vid Boglundsängen förkastats stod det i slutet av förra året klart att det 100 miljoners bygge som planerades inte gick att genomföra, trots politikernas löften före omvalet 2011.

Minns du vad du sa till väljarna före omvalet?

– Ja, vi sa att vi skulle skapa en fotbollshall. Det gör vi i och för sig, men det blir inte riktigt den typen av fotbollshall som vi egentligen hade velat bygga, säger Björn Sundin.

Istället för en hall med läktare blir det nu någon sorts enklare tältlösning, kanske över den konstgräsplan som nyss invigdes i Vivalla. Här ska enligt Björn Sundin både bredd och elit kunna träna under vintern, precis som tankarna var i det ursprungliga upplägget.

Björn Åqvist som är ordförande för ÖSK Elitfotboll AB säger att han är besviken över att politikernas löften inte har hållit fullt ut, men den lösning som nu ser ut att bli verklighet tycker han är OK.

– Om man ser till våra primära behov för våra träningar så är det ju ett jättebra tillskott. Men det blir ju inte den här symbolen för fotbollen i Örebro, säger Björn Åqvist.