Toppmoderat går emot partiet om Västlänken

0:50 min

Vice ordförande i trafiknämnden i Göteborg, moderaten Martin Wannholt, går nu emot partiet och säger nej till tågtunneln Västlänken. Socialdemokraternas Johan Nyhus kallar det hela röstfiske och vill nu se Wannholt avgå från nämnden.

Vad säger du om det här utspelet? Kommentera!

I ett debattinlägg på gp.se skriver Martin Wannholt att projektet med tågtunneln under Göteborg inte gör någon nytta för vare sig klimat eller resenärer. Han skriver också att kostnaderna blir minst fem miljarder dyrare än beräknat.

Därmed går han emot partiets linje i frågan - att Västlänken ska byggas har Moderaterna varit med på.

Övriga delar av Västsvenska paketet samt trängselskatten är dock Wannholt, som är vice ordförande i Göteborgs trafiknämnd, positivt inställd till.

I samma nämnd är socialdemokraten Johan Nyhus ordförande. Han ger inte mycket för utspelet - och vill till och med se Wannholt avgå.

"Detta är ett tecken på hur splittrade M är. Den moderata ledarstriden kommer nu upp till ytan och nu offrar de det Västsvenska paketet för röstfiske. Och med det riskerar de alla de viktiga infrastruktursatsningarna och näringslivsutvecklingen i Västsverige. Om M någonsin ska få tillbaka förtroendet i frågan så måste Wannholt avgå", skriver han i ett sms till P4 Göteborg.

Vi har sökt Martin Wannholt själv under dagen, men han vill inte kommentera detta mer.