Malmö

Kollektiv skildrar festivalhistoria

7:13 min

Scenkonstkollektivet PotatoPotato sammanfattar Malmöfestivalens 30åriga historia på en timme i föreställningen "Lite billigare - lite sämre".   

Potato Potato är ett scenkonstkollektiv från Malmö med många bollar i luften. De turnerar över hela landet, experimenterar, byter form och tilltal samt samarbetar med andra grupper och gör oskrivna samhällskommenterande föreställningar och performances.

Ikväll sätter de upp pjäsen ”Lite billigare lite sämre”, som sammanfattar hela Malmöfestivalens 30-åriga historia, på en timme.

– Det är den längsta tiden vi har tolkat nån gång. Så 30 år var lite att sätta tänderna i - vi har gjort mycket research, säger Freja Hallberg. 

I höst slår de upp dörrarna till sina nya scener på Rolfsgatan 5 i Malmö. Där hoppas de kunna skapa ett kulturkvarter för all form av konst.

Kärntruppen består av fem personer men runt omkring är det många, många fler.

Bara under Malmöfestivalen har de haft tre olika programpunkter. Dels pjäsen ”Vi är nära- en föreställning för alla som inte tar plats.” som de satt upp tidigare för barn och ungdomar

Under namnet Potato Potato kvoteras in har de bjudit på en humorshow med standup och några av deras mest populära karaktärer och slutligen sammanfattningspjäsen av Malmöfestivalens 30-åriga historia, ”Lite billigare lite sämre, Malmöfestivalen” som spelas på Palladium i kväll klockan 21.