Fotboll/Spel

J-Södras storseger kan ha varit uppgjord

2:00 min

Vid gårdagens match i Superettan mellan Jönköpings Södra och Syrianska vann Jönköpingslaget med 4-0. Men det finns misstankar om att mötet var uppgjort och en utredning har startat.

Det är Sportbladet som skriver att matchen mellan J-Södra och Syrianska i går kan ha varit uppgjord. Svenska Fotbollförbundet bekräftar att de fått in larm om att matchen var uppgjord och att de startat en utredning.
– Det var jag själv som fick ett mail om att det finns misstankar om oegentligheter, säger Krister Malmsten, jurist på Svenska Fotbollförbundet.

Det var oddsen som visade att det var något skumt med matchen, enligt Sportbladet, som skriver att någon visste att det skulle bli fyra mål i matchen.

Den internationella organisationen Federbet varnade Sportbladet Spel tio minuter in i matchen. "Jönköping - Syrianska, galet fixad..", skrev Federbets generalsekreterare Francesco Baranca i ett sms.

Under första halvlek stängdes också spelbolaget Unibet sina spel på matchen.

Båda lagen förnekar att de känner till några oegentligheter. 

Krister Malmsten säger till P4 Jönköping att förra året gick ett 20-tal fotbollsmatcher igenom efter misstankar om oegentligheter. I år har det kommit in en handfull anmälningar hittills.

J-Södras ordförande Sune Lantz säger till P4 Jönköping att det är väldigt tråkigt om det finns den här typen av oegentligheter.
– Uppgjord är i så fall lite felaktigt beskrivet, för att i så fall är det väl hos motståndarna man hittar felen, om det nu ska vara nånting.