Nevs förlorar rätten att använda varumärket Saab

0:25 min

Nevs får inte längre sälja och tillverka bilar under namnet Saab. Försvarskoncernen Saab AB har dragit tillbaka rätten. Men Nevs ska nu förhandla om licensavtalet och tror att det ska gå.

Efter att Nevs i går ansökte om rekonstruktion har försvarskoncernen Saab AB valt att dra tillbaka rätten för biltillverkaren att använda varumärket Saab.

Sebastian Carlsson, presschef på Saab AB, vägrar att svara på frågor om beslutet och han vill inte lämna några mer kommentarer än vad beslutet är.

När Nevs köpte stora delar av Saab Automobiles konkursbo sommaren 2012 skrev företaget ett avtal med Saab AB om att få använda varumärket Saab, men nu har försvarskoncernen dragit tillbaka rätten för biltillverkaren att använda varumärket.

– Vi har en god och nära dialog med Saab AB och vi räknar med att vi ska omförhandla avtalet när nya ägare kommer till, säger kommunikationschefen Mikael Östlund.

Företaget kommenterar också varumärkes frågan i den andra rekonstruktionsansökan.

"Nevs disponerar för närvarande varumärket Saab för försäljning av personbilar genom ett licensavtal. Avtalet ska på grund av löpande uppsägningstid omförhandlas som ett led i rekonstruktionen för att kunna fortsätta nyttjas i det rekonstruerade Nevs med nya huvudägare vilket styrelsen och ledningen i Nevs bedömer som fullt möjligt."