KDU-ordförande vill diskutera flyktinggräns

0:56 min

"Vi måste börja diskutera gräns för antalet flyktingar", skriver KDU:s ordförande Sara Skyttedal på DN Debatt i dag.

Sara Skyttedal, ordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet, skriver på DN Debatt att det inte räcker med positiva attityder för att vi ska få integrationen att funka och att Sverige inte kan fortsätta ta in flyktingar som i dag.

Framför allt tar hon upp att det är svårt att få någonstans att bo för alla unga vuxna som redan nu väntar på att få en lägenhet, och att det inte funkar att ta in människor i samma takt.

I en intervju med P3 Nyheter utvecklar hon det hela:
– Jag vill att vi ska vara så generösa som möjligt, men det finns en gräns. Vi måste få till en diskussion om hur det här ska fungera.

Reinfeldt har ju vädjat om att svenskarna måste visa tålamod och visa sina hjärta. Har inte den här vädjan nått fram till dig?
– Fredrik Reinfeldt har helt rätt i att vi har en moralisk plikt att öppna våra hjärtan. Det jag vill visa med den här artikeln är att det inte räcker. Det måste också finnas bostäder och möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden.

Men om folk flyr Isis, ska inte de få komma till Sverige?
–  Sverige ska ha ett stort ansvar, vi ska ha en generös invandringspolitik. Men vi måste också erbjuda människor ett värdigt mottagande, säger Sara Skyttedal till P3 Nyheter.

Hon vill också sätta mer press på resten av EU som hon menar duckar för att ta emot flyktingar och att ge dem uppehållstillstånd.