KDU-ordförande får hård kritik från KD efter utspelet om flyktinggräns

3:26 min

Reaktionerna på Sara Skyttedals debattartikel om begränsad flyktingmottagning lät inte vänta på sig. Kritiken från Skyttedals eget parti är stark.

Kristdemokraternas toppkandidat till landstinget i Stockholms län, Ella Bohlin, skriver på Twitter att hon skäms och undrar vad som hänt med hennes gamla ungdomsförbund.

Även Desirée Pethrus, som också är kristdemokrat och sitter i riksdagen, twittrar att hon "mår illa" över Saras debattartikel.

KD:s riksdagsledamot Caroline Szyber verkar inte heller imponerad av debattartikeln: 

– Sverige har ett ansvar att vara öppet och bidra. Vi ska trycka på anda EU-länder för att också de ska ta ett ansvar i den här svåra situationen. Men det ska inte råda något som helst tvivel om att Sverige ska bidra, säger Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund till P4 Halland.

Är du beredd i dag att börja prata gränsdragningar?
– Nej. Vi ska lägga ner all möda på att skapa ett bra mottagande för människor som tvingas bort från sina hemländer. Slutsatsen kan för mig aldrig bli att stänga dörrarna, säger Hägglund.

Även Miljöpartiets språkrör Gustaf Fridolin har reagerat. Till Aftonbladet säger han: 
– Det blåser väldigt kalla valvindar just nu. Det känns väldigt kyligt när vi som har haft lyckan att få födas i ett land som Sverige och fått så mycket gratis av det människor före oss gjort för en diskussion om att stänga ute barn som nu flyr från de värsta helveten man kan tänka sig.

MUF-ordföranden Erik Bengtzboe är också förvånad över Sara Skyttedals debattartikel.

Men Sara Skyttedal får också medhåll. Paula Bieler som är Sverigedemokraternas talesperson i jämställdhetsfrågor skriver på sin twitter: